Jutut ajassa

25 kesäkuuta 2023

UUTUUSLEVYT - Hurriganes: Live At Kalanti 1978

Otetaan kuukauden sisään käsittelyyn kolmas hiljattain julkaistu Hurriganesin keikkalätty. Live At Kalanti 1978 (2023) ja Live 1980 ilmestyivät jo alkuvuodesta. Pinkan kovin, Crazy Days On The Road oli keskikevään satoa.


Piti ihan kartasta tarkistaa, missä Kalanti sijaitsee. Kasitietä kun ajaa Raumalta 25 kilsaa Turkuun päin, kääntyy Laitilasta kohti rannikkoa ja painelee hetken kohti Uuttakaupunkia, niin siellä lepää.

Suoritin hieman nettihakuja. Niiden perusteella viimeiset 30 vuotta juuri Uuteenkaupunkiin kuuluneen kylän urheilutalo taisi olla suomalaisen rockin lavakulttuurin kulta-aikoina varsin kova paikallinen kötinäpaikka. Setlist-sivuston mukaan siellä koettiin aikoinaan paljon hienoja tapahtumia.

Hurriganes runttasi talossa mm. 25.3.1978, jonka konsertin albumi dokumentoi. Eletään aikaa jälkeen Tsugu Wayn (1977). Kuukautta aiemmin bändi oli käynyt valloittamassa Tukholman Jarlateaternin, mistä on olemassa todisteena Live In Stockholm 1977 (1996).

Kalanti-kiekko on kolmas LP-mittainen live Ile Kallion toisen Ganes-rupeaman ajalta. Jo mainitsemieni Tukholman tallenteen tai vuosien -75 ja -76 esiintymisiä kokoavan Crazy Days On The Roadin tasolle ei päästä. Eipä niitten tasolle toki tunkua olekaan. Ne kun edustavat parasta elävää, suomalaista, englanninkielistä rockia mitä on kaupasta saanut.

Onhan se omalla laillaan nurinkurista ja epäreiluakin verrata kelpo levyä erinomaisiin. Mikäli tätä varten pitäisi kaivaa mustekynä esiin ja pyöräyttää sillä todistukseen arvosana (4-10), niin kasin piirtäisin.

Remu, Cisse ja Ile paahtavat siihen malliin, että hiukan kaipaisin kuvaa äänen rinnalle. Jotkut ovat siitä onnellisessa asemassa, että olivat paikalla tuolloin, mitä jälkikäteen CD:ltä kuultu ei tietenkään korvaa.

Get on ja ilmeisesti koko ilta lopetetaan tällä kertaa varsinaiseen ufo-meininkiin. Jos voisin linkata näytteen suoratoistoitse, valitsisin kuitenkin perin eläväisen tulkinnan aiheesta Elephant's boogie, jolla Kallio rappaa paikoin jopa aavistuksen Wilko Johnsonin malliin.

Kansivihon huipputyylikäs mustavalkokuvitus on vuodelta -77.


-----

Aiheeseen liittyvää Apulaissheriffin blogissa:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti