Jutut ajassa

10 lokakuuta 2022

UUTUUSLEVYT - Wigwam: Live At Provinssirock 1991

Live At Provinssirock 1991 (2022) dokumentoi legendan paluun.

Wigwam pisti pillit pussiin Ronnie Österbergin poistuttua maallisilta soittolavoilta joulukuussa 1980. Kymmenen ja puoli vuotta myöhemmin, tarkemmin sanottuna kesäkuun 9. päivänä -91 jäljelle jääneet täräyttivät festareilla Seinäjoella.


Måns bassossa, Rekku kitarassa ja tietysti Jim laulavana pianistina ovat remmissä. Muutaman vuoden Wigu-kokemuksen 70-luvulta omaava Pedro miehittää toisia koskettimia. Ronnien korvaa muiden muassa Daven, Paven, Kojon ja Mauri Anteron taustalla - täydellinen lista olisi tuhottoman pitkä - rummuttanut Jan Noponen.

Onhan hyvin nauhoitettu ja miksattu live. Musiikki on enimmäkseen kultaa ja soittajat rautaisia. En ihmettelisi, jos arvottaisin tämän muutaman vuoden päästä parhaaksi julkaistuksi Wigwam-keikkataltioinniksi.

Yli puolet sisällöstä on peräisin Nuclear Nightclubilta (1975). Emme kuule vanhempaa wigmateriaalia, mutta Pembroken varhaisilta sooloilta ovat, sanoisinko luonnollisesti mukana No new games to play sekä Grass for blades. Uusi Talking brought me here pistettiin sittemmin purkkiin studioalbumille Light Ages (1993).

Hyvin atomiyökerhopainottunut (ei ongelma) ja yllätyksetön, mutta laadukas setti siis on tarjolla. Onneksi musiikki kantaa. Huippukohdan koen puolivälissä, kun vauhdikkaan Eddie and the boysin perään laskeudutaan Kiten rauhaan.


Sitä tässä mietin, esittikö yhtye juurikaan minusta aivan mahtavan Tombstone Valentinen (1970) biisejä konserteissaan. Natsalla -71 äänitettynä on olemassa yksi raita kokoelmalla Fresh Garbage - Rarities 1969-1977 (2000), eikä tuleva koko tapahtuman dokumentoiva julkaisu tuo tähän lisäystä.

Siitä puheen ollen, Provinssirock-lätty taitaa jäädä ainoaksi bändin tämän vuoden kolmesta livestä, jonka hankin. Töölönrannan ja Natsan keikat ovat riittävässä määrin hyllyssä jo nyt. Tällä taktiikalla jäisin Töölönrannalta paitsi vain esittelyä ja haastattelua, Natsalta yhtä Fairyport-versiota.

Ehkä tuo kertoo sen, että keräilen sittenkin mieluummin kappaleita kuin levyjä. Töölönrannan esitykset kun ovat hajallaan kahdella eri CD:llä, mainitulla Fresh Garbagella ja Nuclear Nightclubin bonuksina.

Live At Provinssirock 1991 oli kuitenkin pakkohankinta. Ei turha sellainen.

-----

Aiheeseen liittyvää Apulaissheriffin blogissa:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti