Jutut ajassa

20 kesäkuuta 2024

UUTUUSLEVYT - El Primitivo: Witches Of Tibet / Rockin' Roller Coaster

El Primitivo iskee jälleen!

Keskikesäisessä pikakäsittelyssä kaksi tämänvuotista 10-tuumaista vinyylijulkaisua yhdelle laserlätkälle yhdistävä Witches Of Tibet / Rockin' Roller Coaster (2024).


Instrumentaaliduo Esa Kuloniemi (kielivehkeet) + Hemmo Päivärinne (lyömät) samoaa Apulaissheriffin musiikkimaun äärilaidoilla.

"Normaaleimmillaan" kaksikko tuottaa erittäinkin nautittavaa kuultavaa. Toisinaan meno äityy vallan progressiiviseksi, jolloin yksinkertaiseen taipuvainen allekirjoittanut on tipahtamaisillaan kyydistä. Onneksi jaksan silti riippua völjyssä, tiukimmissa tilanteissa vain hätäisesti yhdellä kädellä.


Witches Of Tibet on kolmas osa El Primitivon 20-luvun kymppituumaisten sarjassa. Koosteen 10 ensimmäistä kappaletta tulee tältä ja on keskimäärin sitä minusta parempaa tavaraa.

Eritoten iskevät vekkulilla tavalla hypnoottisen kireästi svengaava Inca silver, raskasrautalankaisesti römäytelty Link Wrayn Comanche sekä Jimi Ahlroosin saksofonin kannattelema, latinalaisamerikkalaisittain hyllyvä Ol-gon-godonaz.


EP-mittainen Rockin' Roller Coaster täydentää levyä kuuden numeron verran. Nämä raidat parivaljakko purkitti treenikämpällä jo vuonna 2015. Pitkäksi aikaa unohtuneet nauhat löytyivät yhden muuttoruljanssin yhteydessä - roskalavalta.

Jos Esa trilogialla käyttääkin kaikenlaisia kielisoittimia laidasta laitaan, mouruaa näillä hänen käsissään pelkästään kuusikielinen basso. Mikäli tämä pitää paikkansa, ja miksipä ei pitäisi, voin sanoa olleeni sangen tietämätön instrumentin mahdollisuuksista.

Listalla on tulkinnat mm. klassikoista Folsom prison blues ja Rumble. El Primitivon näkemys In the moodista vääntyy Hurriganes-muotoon In the nude. Raw-hide taas on paljon bändiltä versiointeja saaneen Link Wrayn biisi, ei Blues Brothersista tuttu Frankie Lainen Rawhide.

Jos saavat nämä rujon brutaalit versiot aikaan lieviä nikotusoireita, aiheuttaa niitä samoja vielä vankemmin CD-bonus Kuka murhasi Kyllikki Saaren? 

Kuuntelijoille, jotka kulkevat omia polkujaan.


Minä kun olen vastarannan kiiskeyttäni tai muuten vaan siirtynyt käytännössä täysin CD:hen, sain tässä tapauksesssa ns. näpeilleni. Pikkukiekon kansista on nimittäin jätetty pois paljon sellaista mikä on vinyylikääreissä kait luettavissa ja nähtävillä, mm. biisintekijätiedot ja Rockin' Roller Coasterin vinha kansikuva.

EXTRA EXTRA!!


Minulla on yksi ylimääräinen kappale CD:tä. Jos haluat sen itsellesi, kommentoi tätä blogia ja kerro miksi lähettäisin sen juuri sinulle.

-----

Aiheeseen liittyvää Apulaissheriffin blogissa:


11 kommenttia:

  1. Antaisin edelleen lahjaksi henkilölle, joka ei varmasti odota saavansa tuollaista. Musiikin suurkuluttaja ja keräilijä hänkin kuitenkin kuten itsekin olen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvostettava peruste. Teen valinnan juhannuksen jälkeen.

      Poista
  2. Sais tietää kuka sen Kyllikin murhas

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä olisikin jotain. Valitsen levyn saajan juhannuksen jälkeen.

      Poista
    2. Arpajaiset pidetty ja olet voittaja! Ota yhteyttä esimerkiksi lähettämällä yksityisviestiä Apulaissheriffin Facebook-tilille https://m.facebook.com/profile.php?id=61550935880527

      Poista
    3. Hetken vielä odottelen yhteydenottoa ennen kuin valitsen toisen voittajan.

      Poista
    4. Reilun viikon odottelun jälkeen tein uuden valinnan. X:n (Twitter) puolella vastanneeseen saan ainakin yhteyden.

      Poista
  3. Koska olen armoton Link Wray -fani ja haluan kuulla herrojen versiot hänen biiseistään. Link nähty aikoinaan Tavastialla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Armottomasti perusteltu. Valintani tulossa jahka saadaan juhannus pois alta.

      Poista
  4. Olen vasta hiljattain tutustunut duoon ja korvani sekä sieluni kaipaa lisää primitiivistä sielunhoitoa.

    VastaaPoista