05 heinäkuuta 2022

SINGLEKOKOELMIA #1 - Jonna Tervomaa: Lemmikit 1998-2008

Käynnistetään minisarja koosteella, joka kohdaltaan todistaa varsin onnistuneista singlevalinnoista. Jonna Tervomaan Lemmikit 1998-2008 (2008) tekee sen tarkasteltaessa asiaa siltä kantilta, mikä blogin tapauksessa on ainut oikea, eli Apulaissheriffin musiikkimaku edellä.

Kun otetaan huomioon Tervomaan suosion suuruus etenkin vuosituhannen vaihteen jälkeen, malttoivat hän ja hänen levy-yhtiönsä aika pitkään olla julkaisematta liikevaihtoa tuovia kokoelmia. Lemmikit on ymmärtääkseni ensimmäinen laatuaan, jos ei lapsitähtiaikaa huomioida.

Se dokumentoi laulajan aikuisuraa viiden ensimmäisen albumin ajoilta. Hapuileva ja ysäriteollisesti tuotettu ensisinkku Turhaa vaivaa (1996) jätettiin ehkä viisaastikin pois. Ilmeisesti tilan puutteen vuoksi myös viitoslevyä promonnut Jalanjäljet (2007) puuttuu kattauksesta.

Muuten tälle pakattiin kaikki toistaiseksi päivänvalon nähneet A-puolet, jos nyt CD-aikana voi puolista puhua. Suurin osa tosin olikin yhden raidan tapauksia, siis aidosti singlejä.

5 biisiä loistavalta esikoiselta Jonna Tervomaa (1998). Siitä eteen päin 4+3+4+3 per pitkäsoitto. Ja lisäksi vielä Juice Leskisen alkujaan Sakari Kuosmaselle kirjoittama hieno Rakkauden haudalla (2003) elokuvasta Helmiä ja sikoja sekä uusi Päästä yli (2008), joka pukattiin kokoelmaa markkinoimaan.

Näitten kanssa joutuu aina pähkimään, onko tuote ostopäätöksen arvoinen. Onko riittävästi uutta. Lemmikeillä on 21 kappaletta, joista itselläni oli albumien myötä jo 19 hallussa. Niistä viidestä otettiin koosteelle aavistuksen erilainen versio (mix tai edit).

Mitä todennäköisimmin kokoelma olisi jäänyt hankkimatta, ellei siitä olisi julkaistu 2CD-painosta. Sen toinen rinkula näet sisältää nipun erinäisiä harvinaisuuksia, joihin en tässä yhteydessä puutu enempää.

Mikäli ei Tervomaan tuotantoa vielä omista ja kuitenkin jotain haluaisi, on Lemmikit 1998-2008 perusversionaan oiva tapa aloittaa.

Erinomainen levy.


Nyt kun pitkästä aikaa tämän kuuntelin, pisti korvaan sävykäs Kupla mainiolta kolmosälpyltä Viivalla (2001). En muistanutkaan sovitukseen hyvällä maulla upotettua - tuskin se vahingossa sinne tupsahti - Wigwam-viittausta. Tämä tapahtuu Freddie are you readyn mieleen tuovin uruin.

Kesän kunniaksi (lue: laiskuuttani) en jaarittele enempää, vaan suosittelen.

-----

Aiheeseen liittyvää Apulaissheriffin blogissa:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti