14 elokuuta 2021

LEVYT - Robert Gordon: Bad Boy

Uhkailin edellisessä jutussa palaavani Gordonin Robertin pariin "2 LPs on 1 CD"-köntän toisen puolikkaan merkeissä. Jottei asia unohtuisi, teen sen heti, mutta lyhyesti.


Bad Boy (1980) ei ole kaikilta osin yhtä puhdasoppista billyä kuin miehen edelliset albumit. Noin vuosi Rock Billy Boogien jälkeen nauhoitettiin saman perusryhmän (Rob Stoner, Howie Wyeth, Chris Spedding) ja monien pienemmän panoksen antaneitten kera makean maistuvaa musiikkia.

Positiivisella - esimerkiksi puolen päivän leppoisan tunturipatikoinnin jälkeisellä - tavalla uupuneen oloinen Torture on eräs irtiotoista. Speddingin simppeli kitaraosuus lopussa alleviivaa uinailevaa tunnelmaa.

Kuten listalta näkyy, pääsi klassista tavaraa uusiokäyttöön myös laulajan nelosälppärillä. Isoimpina niminä kierrätyskohteitten takaa voi noukkia Bill Haleyn ja Roy Orbisonin.


Kitaristirintamalla tapahtui muutos kohta tämän jälkeen. Speddingin ja Gordonin ensimmäinen yhteistyöjakso päättyi ja kuusikielisen otti seuraavaksi haltuun Danny Gatton.

Paha ei ole huono, sillä Bad Boy on aivan mahtava levy!

-----

Aiheeseen liittyvää Apulaissheriffin blogissa:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti