19 maaliskuuta 2020

SOITTOLISTAT - Kotimaista juurevaa

Koronavirusepidemia vaikuttaa monen muun asian ohessa myös siten, että konserttisalit, klubit ja muut elävän musiikin paikat sulkevat oviaan. Käytännössä kaikki livekeikat perutaan. Yleisö jää ilman yhdenlaisia nautintoja.

No onpa pikku juttu.

Niin onkin yleisön kannalta, mutta esittävät artistit ja yhtyeet kärsivät tilanteesta. Monelta katoaa pääasiallisin tulolähde joksikin aikaa kokonaan.

Apulaissheriffi ajatteli kantaa kevyen korren kekoon asian hyväksi. Kokosin soittolistan kotimaisin voimin tehtyjä ja esitettyjä, alalla yhä toimivien tekijöitten biisejä (Jytäjemmareista en ole varma). Osalla listalla kuultavista oli juuri kiertue menossa tai alkamassa. Ei ole enää.


Tosiasia on, että soittolistaa pitäisi kuunnella älyttömän paljon, jotta siitä koituisi merkittävää hyötyä kellekään. En tunne Spotifyn tilitysprosessia, jotta osaisin myöskään kertoa missä aikataulussa raha tekijöille siirtyy. Hyötyä tai ei, kasassa on mielestäni mahdottoman mainio paketti amerikkalaiseen juurimeininkiin perustuvaa Suomimusaa. Kannattaa jo sen vuoksi kuunnella älyttömän paljon.

Tarvitset Spotify-tunnukset ja kyvyn klikata tämän rivin lopun linkkiä voidaksesi nauttia Kotimaista juurevaa -soittolistasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti