20 tammikuuta 2020

YLEISTÄ - Etsivä löytää

Sanovat, että käyttöohjeita tarvitaan vain, kun käyttöliittymä on huono. Tässä ohjeita Apulaissheriffin blogissa suunnistamiseen.

Toisen yleisesti tunnetun faktan mukaan manuaaleja ei kukaan lue, olipa ongelma mikä tahansa. Eikä varmaan kannata tätäkään lukea. Nythän on tarjolla yhdentekevää luettavaa (käyttöohjeet) tarpeettomasta asiasta (tämä blogi).

Ohjeistus alkaa, voit lopettaa tähän


Neuvot eivät päde mobiiliversioon, joka on tarkoituksella riisuttu kaikesta ylimääräisestä. Käytettävyyden sijasta syy moiseen pelleilyyn on luultavammin pelkkä halu pottuilla lukijoille. Jos siis selailet blogia puhelimella, edessäsi on ilmeisesti yksinkertaisempi näkymä. Vierittele tällöin ihan alas ja napsauta "Näytä internetversio".


Viimeistään nyt tuolla oikeassa laidassa näkyy järjettömän pitkä lista linkkejä, joilla pystyt suodattamaan juttuja koko blogista kategorioittain, henkilönimillä tai muiden avainsanojen perusteella. Niin kuin ketään oikeasti kiinnostaisi tämmöiseen ajanhukkaan ryhtyä.

Ei muuta kuin klikkaat haluamaasi linkkiä ja saat näkösälle jutut, joihin valintasi täsmää.


Kategorioita eli jutun aiheita on kahta lajia. Ensin on lista jatkuvista aiheista, jotka todellakin jatkuvat maailman tappiin asti. Pahoitteluni siitä. Hullua kuin mies Huittisista, mutta näitä edeltää seuraavanlainen, mukamas jatkuvuutta kuvaava merkintä:
 (..)

Noitten alla on lista lyhemmistä, muutaman jakson mittaisista juttusarjoista, joiden ylivoimaisesti paras ominaisuus on nopea päättyminen. Ne tunnistaa merkinnästä, joka yrittää naurettavalla tavalla symboloida sarjan eri osia niin kuin paremmissakin piireissä on tapana tehdä:
 (#)

Seuraavaksi löytyy pitkähkö henkilöhakemisto, joka erottuu nimiä edeltävistä alikersantin natsoista. Tähän ei ole mitään sotilaspoliittista syytä. Idioottimaisen etumerkinnän valintaan johti pelkästään se tekosyy, että käytetyn työkalun aakkosjärjestyksessä henkilölista saatiin täten tähän väliin. Alikessun tunnukset siis ovat tämmöiset: 
 >>

Paljon alempana, henkilöitten viimein - onneksi - päästyä aakkosten loppuun on vielä joitain yksittäisiä avainsanoja. Ne lajittelevat vain blogin harvat jutut kategoriasta (..) Kirjat. Eli tuttu linja jatkuu: ei mitään tolkkua taaskaan.


Yllä kerrotuilla tavoilla pystyy jo aika hyvin hakemaan blogista mielekästä sisältöä. Nimittäin jos täältä sellaista on löytääkseen, mitä suuresti epäilen. Vakiotyökaluna blogi tarjoaa myös vapaan tekstihaun, joka on sijoitettu yläpalkkiin. Siellä se onkin niin piilossa, ettei kyllä helposti huomaa.


Vaikuttaa siltä, että tämä toimisi ainoastaan tiukkana sanahakuna. Esimerkiksi haku "ankka" löytää jutun, jossa on sana "ankka" tiukasti noin. Sama haku ei löydä juttua, jossa on sana "ankkalinna", muttei sanaa "ankka". Että siinäpä sitten haeskelette.

Väliin pieni kilpailun tynkä. Jos joku tänne asti kärsi seurassani, kommentoikoon juttua ja saa palkinnoksi kunniamaininnan.

Teoriassa on mahdollista, vaikkakin äärettömän epäuskottavaa, että olet onnistunut tavalla tai toisella kaivamaan blogista jotain lukemisen arvoista. Saatat tässä kohtaa erehtyä luulemaan, että joku muukin muka haluaisi tutustua samaan juttuun. Tällaista lottovoiton todennäköisyyteen verrattavaa tapahtumaa varten voit hakuikkunan oikealta puolelta jakaa jutun sähköpostin tai jonkun sos.med. kanavan välityksellä.


Apulaissheriffi ei vastaa juttujensa jakamisen seurauksena sivullisille aiheutetuista kärsimyksistä, mielipahasta tahi fyysisistä oireista (yskä, hikka, puistatus, pyörtyminen kautta vastaava).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti