18 lokakuuta 2019

VÄLIPALAT - Kadonneet Karjalaiset Ja Mustat Lasit

Omistinpa taannoin J.Karjalaisen Ja Mustien Lasien Doriksen (1985) C-kasettina: 12 kappaletta ja J:n diggailu sai alkunsa. Rutkasti tuon jälkeen hommasin saman CD:nä: vain 10 kappaletta.

Ritari jätkä puuttui, Doris-sinkun persuuksiinkin tällätty Lallin kumautus puuttui ja puuttuvat kaikilta muilta painoksilta paitsi juuri kuvan POKS60:ltä. Jälkimmäinen on sittemmin sisällytetty lukuisille juomalaulukokoelmille ja siten laserformaatissa saatavana.Jo ennen Dorista muistelen äänittäneeni radiosta muusikkotarinan Jussi olet hyvä, joka oli singlen B-puoli, etusivullaan Riley. Kummastakin löytyy liveveto Tunnussävelellä (1983) kaikissa formaateissa. Studioversioita ei ole CD-soittimella kuunneltavaksi.

Hiukan pengottuani opin lisäksi, että Tatsum Tisalin (1983) Tiellä taas -biisistä on olemassa liveversio Mikä mahtaa olla in -singlellä sekä Varaani-kasetilla (1986). Sattumalta esitys on nauhoitettu Mikkelissä, missä "syvällä rämeikön keskustassa" soitti sikarilaatikkokitaraansa myös laulun hyvä Jussi.

Kokoelmalla-EP:llä Poko Klassikot (1987) näyttäisi vielä olevan alkuperäistä pitempi Sekaisin.

Suorastaan legendaarisuutta huokuu single SEKin lipputanko kääntöpuolellaan SEKin lippulaulu. SEK on mainostoimisto, jossa Karjalainen joskus teki päivätyötä musiikkihommeleiden rinnalla. Ehkäpä tämä pikkulevy oli toimiston mainos tai muuten vaan huvikseen tekaistu kunnianosoitus.

J.Karjalaiselta tulee takuulla ennemmin tai myöhemmin ulos CD-boksi. Sinne täytyy Apulaissheriffin mielestä laittaa mukaan kaikki nämä Mustien Lasien kanssa tehdyt harvinaisuudet:

  • SEKin lipputanko / SEKin lippulaulu (1982)
  • RileyJussi olet hyvä (1983, studio)
  • Ritari jätkä (1985)
  • Lallin kumautus (1985)
  • Tiellä taas (1985, live)
  • Sekaisin (1987, remix)

Vinkiksi kiinnostuneille, että noin puolet noista on kuunneltavissa Youtubessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti