10 lokakuuta 2019

UUTUUSLEVYT - Dave Lindholm Esittää: Kynä & Kumppanit Live

Daven tuorein Kynä & Kumppanit Live (2019) näyttäisi olevan hänen ja orkesteriensa 50. kokonaisuudessaan ja 5. live-CD Apulaissheriffin hallussa. Tokihan se piti hommata, vaikken etukäteen tiennyt tasakymppien paukkuvan. Miksi ihmeessä? Lainaan soveltaen Rajatapauksia-blogia, joka kuvaa levynkeräilyä hykerryttävän itseironisesti anonyymien addiktien keskustelutilaisuuksissa:

Se on Dave Lindholm!

Kokoonpano Kynä & Kumppanit kasattiin lyhytaikaiseksi keikkabändiksi, joka pyöräytti viime vuonna studiokiekonkin. Tätä kirjoitettaessa yhtyettä ei ymmärtääkseni enää ole olemassa.

Jäsenten väliltä paljastuu pengottaessa kohtuullinen määrä menneisyyden yhteyksiä. Tämä on hyvinkin normaalia suomalaisessa musiikkikentässä. Raakasti karrikoiden kaikki ovat soittaneet kaikkien kanssa jossain vaiheessa.

Rumpaliksi valikoitui ennestään tuttu musiikin monitoimimies Kuja Salmi, joka on kapuloinut Daven taustalla satunnaisesti 20 viime vuoden aikana. Mies vetää Kujalandia-studiota Lahdessa ja on siinä samalla tullut tuottaneeksi ja nauhoittaneeksi monenlaista. Rumpujen lisäksi repertuaarista löytyy muitakin instrumentteja. Salmen soitto- ja taustalauluosuuksia voi kuulla useilta äänitteiltä aina Jope Ruonansuuta myöten.

Kolmekymmentä vuotta takaperin Kuja soitti tovin Badding Rockersissa, jossa uraansa aloitteli Marko Haavisto. Tunnetummaksi tämä Daven Kumppaniksi päätynyt laulava basisti tuli sittemmin Poutahaukkojen nokkamiehenä.

Samaisten haukkojen kitaristina vingutteli vuosina 2005-2009 Pekka "Devil" Virtanen. Hänen ansioluettelonsa on täynnä lengendaarisia nimiä, muutamia mainitakseni Sleepy Sleepers, Pelle Miljoona, Irwin sekä - tietenkin - Dave jo kauan sitten. Ja nyt taas.

Porukan nuorimmasta, kosketinsoittaja Viljami Viippolasta on hankalampi kaivaa esiin yhteyksiä muihin. Enkä siinä onnistunutkaan. Mies näyttäisi vaikuttavan opetushommissa Lahdessa, joka tietysti kaupunkina yhdistää ainakin Salmeen.

Entäs tämä live sitten?


Se on mukava levy. Oikein mukava. Autoilumusaa, semmost rokkii. Ei liian diippii shittii, mutta jotain sellasta on täs: C.Andy hoitaa kulman okei?

Keikkoja taltioitiin syys- ja marraskuussa 2018 Helsingissä, Turussa, Tampereella ja luonnollisesti Lahdessa. Biisit on studioversioina julkaistu vuosina 1972-2016 pääpainon ollessa vuosituhannen vaihteen kahta puolen. Peräti kolme kappaletta on peräisin albumilta Valkoinen & (1999), joka tehtiin miehityksellä Lindholm-Virtanen-Salmi.

Dave-hyllyssäni muuten on vielä pitkälti toistakymmentä puutetta. Etsittävää löytyy ja toive siitä, että vielä CD:nä julkaisemattomat saisi joku päivä käsiinsä siinä formaatissa. Vinyylivirta (enää pieni puro) on jo pitkään kulkenut minulta pois päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti