05 maaliskuuta 2022

UUTUUSLEVYT - Hurriganes: Rockin' Live 1982

Rock And Roll All Night Long (1973). Puolet Hurriganesin ensi-LP:stä nauhoitettiin livenä Klaukkalassa ja Kotkassa kesäkuussa -73. Narulle tarttui erinomaista yhteissoittoa. Äänitys on onnistunut, meininki innostunut. Kitarassa loistaa Albert Järvinen. Vanhalla kouluasteikolla (4-10) annan levyn liveosuuden arvosanaksi juuri tänään 9.

Live At Metropol (1988). Cafe Metropol, Helsinki, kesä -88. Tunnustetusti studiossa paikkailtu comeback-ajan keikkadokumentti. Kalpea haamu entisestä, ei toimi. Janne Louhivuori. 6.

Live In Stockholm 1977 (1996). Jarlateatern, Tukholma, 24.2.1977. Bändi uransa huipulla. Tyrät rytkyy, aivan mahtavaa. Ile Kallio. 9½.

Live In Hamina 1973 (2011). Haminan Työväentalo, 21.3.1973. Ylistetty ja juhlittu albumi, jonka kanssa tunnen olevani melkein Keisarin uusien vaatteiden poika. En ole koskaan löytänyt tämän hienoutta. Albert. 7+.

Yllämainittujen lisäksi on julkaistu pari myöhempien aikojen Ganesin livekiekkoa (vuosina 2019 ja -21), jotka eivät ole Apulaissheriffiä yllyttäneet ostoksille. Kaupan hyllylle jäi myös jo loppuunmyyty, viimevuotinen laajennettu Hamina-live.

Erittäin valitettavasti saman kohtalon koki minulta täysin ohi mennyt Live At Tavastia 1974 (2021). Sen osalta jään odottamaan - luultavasti turhaan - uusintapainosta.

Onneksi sentään toinen mielenkiintoisista aihepiiriin sopivista koronavuoden tapauksista jäi haaviin. Rockin' Live 1982 (2021) pääsi jopa hiukan yllättämään hyvyydellään.


Loppuvuodesta -82 taltioidun konsertin esiintymispaikka ei ole tiedossani. Paketin puuhamiehenä häärineen, tuolloin Ganes-kepittäjänä toimineen Louhivuoren mukaan yhtyeellä oli tapana ottaa keikat kaseteille, joita sitten kuunneltiin tuoreeltaan paluumatkoilla kotipesään.

En tiedä mitä taikatemppuja hän on tälle tehnyt, kun on saanut soundit noin jämäköiksi. Puhtaasti teknisellä tasolla arvioiden, jälki on mielestäni mitä mainiointa. Soittokin kulkee koko poppoolta joitain pikkuongelmia vaille vallan vetreästi.

Sisältö on miltei puoliksi kahden edellisen, jannellisen studiolätyn antia. 4 biisiä tulee Fortissimolta (1981) ja yhtä monta levyltä Rockin' (1982). Live hakkaa mielestäni molemmat mennen tullen. Voi olla, että Hurriganes ei enää tuossa vaiheessa ollut kovimmillaan, mutta tältä tallenteelta huokuu voimakas energia.

Toisin kuin nuo muutamat muut viimevuotiset, Rockin' Live 1982 on vielä hankittavissa ilman käytettyjen markkinoille sukeltamista. Suosittelen sen tekemään. Kun tuli numeroita muutenkin heiteltyä, niin tälle kanssa. 8½.

-----

Aiheeseen liittyvää Apulaissheriffin blogissa:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti