13 syyskuuta 2019

HÖPINÄÄ - Ei pekkaa pahempi orkesteri

Muutamassakin paikassa Apulaissheriffi on törmännyt väitteeseen, että blogin täytyy ratkaista ihmisten ongelmia tullakseen suosituksi. Pelkkä mielenkiintoisista asioista kirjoittaminen ei ole mitään. Kirjoittajan kanssa samoista asioista kun on kuitenkin kiinnostunut maksimissaan neljä ihmistä, joista yksi on luultavasti lukutaidoton ja toisella todennäköisesti vaikeuksia tietotekniikan kanssa. Ei kai siinä, uskotaan ja otetaan sivuhyppy ongelmanratkaisun maailmaan.

Tajusin nimittäin juuri, miten valtavat ihmismassat tahoillaan miettivät päivästä toiseen yhtä ja samaa asiaa. Kyseessä ei ole ilmastonmuutos, pysyvä rauha Lähi-itään tai edes sen varmistaminen, että pyykkikoneeseen menee ja sieltä tulee ulos aina parillinen määrä sukkia.

Pulma, johon nyt paneudutaan on astetta vakavampi. Suomessa ei ole riittävän tasokasta yhtyettä, jossa vaikuttaisi pelkkiä Pekkoja. Näin ollen semmoinen on syytä kasata pikimmiten.

Rajataan suosiolla pois laadukkaat yläkerran orkesterilaiset Pekka Pohjola (basso), Pekka Pöyry (saksofoni) ja Pekka Myllykoski (laulu). Olisipa tuolta puolen ollut tarjolla myös Albert Järvinen (kitara) ja Topi Sorsakoski (laulu, kitara), jotka molemmat olivat oikeasti Pekkoja.

Määritellään laveasti, että perustetaan jonkinlaista rytmimusiikkia soittava bändi. Tarvitaan nähtävästi rumpali. Vähällä etsimisellä pallille istutetaan Vando Suvanto, joka on oikeasti Pekka. Perusteeksi riittää, että tämä on kompannut Pelle Miljoonaa ja Badding Somerjokea. Muitakin meriittejä löytyy riittävästi.

Rumpujen seuraksi pitää yleisen käsityksen mukaan saada basso. J.Karjalaisen, Sakari Kuosmasen ja Mikko Kuustosen uskoakseni suosittelemana mies tähän tehtävään on Ajokoira Lehti, joka hänkin on oikeasti Pekka. Valintaa tukee taito soittaa tarvittaessa myös läskibassoa.

Jatketaan tyylin hakua ja päädytään tavanomaisesti johonkin rock/pop-maastoon. Tällöin ei voi välttyä vähintään yhden kitaristin pestaamiselta.

Jonoa näyttää kertyvän sen verran, että tempaistaan mukaan Rekku Rechardt (mm. Wigwam, Lapinlahden Linnut), Puka Oinonen (mm. Freud Marx Engels & Jung, Leningrad Cowboys, Lapinlahden Linnut) sekä Costello Hautamäki (mm. Sensuuri, Popeda, Sleepy Sleepers). Nämä sankarit ovat oikeasti Pekka, Veli-Pekka ja Vesa-Pekka. Eikä haittaa lainkaan, että Rekku ja Puka olivat Linnuissa eri aikaan; nythän pääsevät samaan kokoonpanoon.

Jahas, bändissä on nyt kolme kitaraa, mikä viittaa vahvasti lynyrdskynyrdiseen southern rockiin. Piano olisi siis hyvä. Tai sähköurut nyt ainakin. Paikka kuuluu itseoikeutetusti Pekka Gröhnille, joka on oikeasti Timo-Pekka. Hänkin on säestänyt J.Karjalaista sekä muiden muassa Kauko Röyhkää.

Aasinsiltaa käppäillessä mieleen tulee luonnollisesti napata Röyhkä laulusolistiksi. Onhan hän oikeasti Jukka-Pekka. Kauko ei tarvi suosituksia kenen kanssa tai missä yhtyeissä, koska hänen kanssaan soittelu on suositus sinällään.

Näyttääpä lujasti siltä, että ongelma tuli ratkaistuksi. Meillä on kasassa etelän rokkia veivaava superyhtye Pekkas (vrt. Jormas), jonka tulevan Euroopan kiertueen junaillee eurokansanedustaja Pekkarinen, joka on oikeasti Mauri, ja josta kertovan elokuvan ohjannee 20 vuoden kuluttua Pekko Aikamiespoika, joka on oikeasti Timo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti